3 steg till säkrare print

Det är lätt att glömma skrivaren när kontoret ska säkras. Men den är exakt lika utsatt för yttre attacker som datorerna. Citedos supportchef Johan von Sydow listar tre sätt att skydda skrivaren mot dataintrång.

1. Stäng av allt onödigt

En skrivare pratar en mängd olika språk och kan kommunicera med många olika system. All kommunikation kan vara en inbjudan till skadlig kod att ta sig in. Stäng av allt på skrivaren som ni inte behöver använda så gör du ingångarna färre.

2. Den gyllene kopian

Med en modern HP-skrivare får du ett unikt skydd. Nu kan man stoppa attacker, få virusskydd och självreparerande funktionalitet i realtid direkt i skrivaren. Om den misstänker skadlig kod i skrivarens programvara så startar den om och använder en säker så kallad ”golden copy” av skrivarens programvara. På så sätt kan du alltid börja från början även om skrivaren utsätts för attack.

3. Inbyggd doktor

Om du har ett större företag är det värt att satsa på ett mer avancerat säkerhetsprogram som kontinuerligt sveper igenom skrivarna och ser till att de mår bra, är rätt konfigurerade och att alla protokoll som inte används är avstängda.

Citedo kan förstås hjälpa dig med allt ovanstående. För mer information, hör av dig till johan.vonsydow@citedo.se.

Dela artikeln:

Mer läsning

Vår bransch utvecklas ständigt, det gör vi också.

Våra två områden