Kyrkliga organisationer i samverkan valde Citedo

En engagerad partner med stabil värdegrund och stort ansvarstagande. Så summerar Per Gillerstrand på Ekumeniska Centret sin erfarenhet av Citedo nu när deras 12 nya skrivare och deras leverantör fått bekänna färg.

Det Ekumeniska Centret i Alvik är arbetsplats för ungefär 300 medarbetare från ett tiotal olika organisationer som verkar på kristen grund. Här finns bland annat centralorganisationerna för Pingströrelsen, Equmeniakyrkan, Diakonia och en statlig myndighet; Myndigheten för stöd till trossamfund. Genom en ideell förening samarbetar man och delar på viss administration, reception, möteslokaler, vaktmästeri och IT-tjänster.

Gott renommé

När Per Gillerstrand, chef på serviceenheten, gick ut i en upphandling av en ny printlösning kom han snabbt i kontakt med Citedo.

– Eftersom jag själv har en lång bakgrund inom IT-branschen visste jag vad jag skulle leta efter – och framför allt handlade det om att skapa ett urval av leverantörer med riktigt gott renommé som fick vara med och offerera, berättar han.
– Citedo lämnade ett bra, mycket genomarbetat anbud.

Hade det lilla extra

Men det var framför allt Ekumeniska Centret hade möten på plats hos några av de kortlistade leverantörerna som Citedo stack ut.

– Det var tydligt att de genomsyrades av en stark värdegrund, från ledning och ända ut i leveransavdelning. Dessutom levde de enligt sina ISO-certifieringar och visade upp en hög kvalitet och trovärdighet. Jag imponerades bland annat av deras engagemang för att minska klimatpåverkan, med smarta inställningar på maskinerna och återplanteringsprogram. För mig hade de det lilla extra

Exemplarisk respons

Per Gillerstrand har varit med så länge i ”gamet” att han vet att ”i nöden prövas vännen”.

– Det enda man kan vara helt säker på när man köper 12 skrivare, som vi gjorde, är att jag och användarna förr eller senare kommer behöva hjälp. Och då är det alltid bråttom. Jag tycker att den respons vi har fått från Citedo varit exemplarisk. De har också tagit sig tid att utbilda medarbetare för att förebygga fel. Sådant skapar ju en bra, långsiktig relation.
– För mig är Citedo urtypen för en engagerad, erfaren och ansvarstagande leverantör. De levererar det som de lovar. Så enkelt är det.

Dela artikeln:

Mer läsning

Vår bransch utvecklas ständigt, det gör vi också.

Våra två områden