Klimatkompenserande storaffär med Kronans Apotek

Citedo och Kronans Apotek i klimatkompenserande storaffär.

Kronans Apotek har valt IT-tjänsteföretaget Citedo som partner för att hantera bolagets samtliga utskriftstjänster. I samarbetet ingår att Citedo som leverantör klimatkompenserar för samtliga utskrifter genom återplantering av träd.

Avtalsperioden uppgår till 4 år och beräknas omfatta ca tio miljoner utskrifter årligen fördelat på 500 skrivare och över 300 apotek. Klimatkompensationen sker genom plantering av lika många träd som utskrifterna motsvarar. Samarbetet är ett av de första i sitt slag.

-För oss på Citedo är det viktigt med hållbarhet i alla led i de samarbetsavtal vi ingår. Förutom att kunna erbjuda Kronans Apotek den modernaste printlösningen med energieffektiva och resurssparande skrivare ville vi också klimatkompensera för de ekologiska fotavtryck vi lämnar efter oss, säger Ulf Tikkanen som är vd på Citedo.

Utskriftslösningen är affärskritisk och kundkritisk för Kronans Apotek då både recept och läkemedelsinformation till ett stort antal kunder årligen kommer att skrivas ut på den klimatkompenserande lösningen.
-Att klimatkompensera våra utskrifter genom att återplantera träd är väldigt bra. Vi jobbar för att minska vår miljö- och klimatpåverkan på olika sätt där vi även använder förnybar el. Därför känns det bra att vi även klimatkompenserar våra utskrifter via Citedo. Det känns modernt och hållbart och vi är glada att Citedo kunde erbjuda oss en helhetslösning för klimatkompensation, säger Andreas Rosenlund på Kronans Apotek.

Avtalet omfattar samtliga printtjänster hos Kronans Apotek inklusive printserverdrift, hårdvara, förbrukning och service. Avtalets årliga utskriftsvolym motsvarar 1 200 planterade träd per år.

-Under avtalsperioden blir det nästan en hel skog som Citedo och Kronans Apotek kommer att ge tillbaka till naturen. Det känns mycket bra, avslutar Ulf Tikkanen.

Dela artikeln:

Mer läsning

Vår bransch utvecklas ständigt, det gör vi också.

Våra två områden