Citedoskogen växer – 35 000 klimatkompenserande träd planterade

Sedan 2018 har Citedo klimatkompenserat för alla utskrifter som standard för sina nya printkunder. Totalt  har kunderna gjort över 290 000 000 miljoner utskrifter, vilket resulterat i över 35 000 återplanterade träd där jorden behöver det som mest!

– Jag vet att en del av våra kunder inte ens känner till det här. Ibland har den minskade miljöbelastning kunderna bidrar till kommit som en positiv överraskning, berättar Johan Weijden, miljö- och informationssäkerhetsansvarig på Citedo.

För andra kunder är klimatkompensationen och trädåterplanteringen en av de avgörande faktorerna när de väljer Citedo som partner.

– Alla jag möter tycker att det här är något väldigt positivt. Särskilt som de själva inte behöver göra något annat än att skriva ut som vanligt – resten sköter vi. Varje utskrivet pappersark motsvarar en del av ett så kallat ”standardträd”, och när räkneverket tickat upp till cirka 8300 ark – då motsvarar det ett nytt träd.

Återplanteringen görs i samarbete med organisationen PrintReleaf, som anses hålla den högsta nivån och ställa de tuffaste kraven när det gäller certifiering och kvalitetskontroll.

– För oss är det mycket viktigt att vi och våra kunder kan lita på att det faktiskt blir ny, livskraftig skog av det hela – och inte bara ett pliktskyldigt frö i marken. PrintReleaf är en garant för det.

Klimatvänliga basinställningar

En annan detalj som Citedo är noga med är att klimatoptimera själva skrivarna inför leveransen.

– Vi ställer alltid in maskinerna med dubbelsidiga svartvita utskrifter som standard. Dels minskar det naturligtvis pappersförbrukningen, men faktum är att det dessutom är lite bättre för miljön med svartvita utskrifter. Och de flesta vill ju göra det man kan för att bidra.

Just att göra det man kan är en av drivkrafterna för Citedo när det gäller allt miljöarbete.

– Som tjänsteföretag kan vi faktiskt påverka mer än man kanske kan tro, menar Johan Weijden. Vi är petnoga med vilka leverantörer vi jobbar med, vilka av deras produkter vi rekommenderar, hur ersatta produkter återvinns, hur vi reser, hur vi jobbar med planerad service och underhåll – och hur vi utformar våra tjänster. Klimatkompensationen och klimatoptimerade inställningar ska ses i ljuset av ett stort övergripande livscykeltänk som vi har anammat till 100%.

Jag vill återplantera!

Dela artikeln:

Mer läsning

Vår bransch utvecklas ständigt, det gör vi också.

Våra två områden