”Vi är starka när vi jobbar tillsammans”

Det blev ett annorlunda år, till slut.
För det blev kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss när vi ser ett år tillbaka. Det är svårt att summera 2020 utan att nämna covid-19 och allt som rör pandemin, för den har satt sin prägel på det här året. Vänt det upp och ned, tillbaka igen, och sen snurrat ett varv till.

Men det finns inget ont som inte har något gott med sig, heter det enligt den gamla klyschan, och det har vi sett mängder av exempel på i år.

Först och främst vill vi börja med att säga att vi är oerhört glada och stolta över att våra medarbetare fortsätter att ha ett starkt förtroende för oss som företag – och mer därtill. Att vi för varje år som mätningarna görs i Great Place to Work fortsätter att växa är ett kvitto på att den väg vi valt är rätt väg att gå. I mina ögon är vi redan Sveriges bästa arbetsplats och det är alla medarbetares stora förtjänst.

Vi har sett hur hela kontorssverige har börjat arbeta hemifrån. Vi har fått lära oss att heja i webbkameran istället för vid kaffemaskinen och vi har sett att det går att få saker gjorda utan att sitta i samma mötesrum. Visst, det är inte alltid optimalt, men vi har klarat det. Vi är glada att vi fått uppdraget att hjälpa våra kunder under den omställningen.

Och som inte allt ovan vore nog har den klimatkompenserade Citedo-skogen vuxit till nästan 15 000 träd i våra kunders namn. Jag menar, det är ju en riktig skog!

Men även om det tidigare nämnda har varit positivt finns det saker som inte varit fullt lika bra, såklart. Vi har sett att när hela företag flyttar sina kontor hem till köksbord och soffor ställer det ökade krav på säkerheten hos både företagen och användaren. Vi tog för några år sedan beslutet att bli certifierade inom informationssäkerhet, och bara under vårt första år med ISO27001-certifikatet i hand har vi sett hur cyberkriminaliteten ökat avsevärt. Vi vill verkligen uppmana alla att ta det på största allvar.

Är vi nöjda där? Absolut inte, nu blickar vi vidare mot 2021.
Vi är väl förberedda framåt och ser positivt på de områden vi verkar inom. Även om vi ser en stor omställning i hela vår leverans till kontorssegmentet, där distansarbete är det nya normala, har vi redskapen för att möta våra kunders utmaningar tillsammans med dem. Vi hoppas givetvis kunna träffa både kunder och kollegor fysiskt när det är möjligt igen. Det tror vi är viktigt, även om vi ser att arbetet hemifrån kommer bli vanligare.

2021 är också året då vi officiellt blir Sveriges bästa arbetsplats, det är jag övertygad om. Nyckelorden i vårt recept för nästa år är säkerhet, automatisering och ständig kompetensutveckling – det är så vi blir ännu bättre. Vi får också förstärkning till vårt team under början på året och har som ambition att bli ytterligare några till innan jorden gått ett varv till.

Ett annorlunda år, som sagt, men också ett år där vi lärt oss enormt mycket. I synnerhet tar vi med oss hur flexibla och starka vi är när vi jobbar tillsammans.

Jag vill avsluta med att tacka er alla ­– Citedos kunder, leverantörer och fantastiska medarbetare. Vi hoppas att ni alla får en lugn och trygg jul och ett gott nytt år. Till januari är vi tillbaka med ny energi.

OBS. Vår support är öppen som vanligt om det är någonting!

Dela artikeln:

Mer läsning

Vår bransch utvecklas ständigt, det gör vi också.

Våra två områden