”Världens säkraste dator” – nu både snyggare och smartare

De senaste dagarna har vi på Citedo kunnat bekanta oss på allvar med den helt nya HP Elitebook 800-G5-serien. Nu är det säljstart för det som produktchefen Anna Josefson menar är ”Världens säkraste dator”.

– Det är riktigt kul att äntligen kunna erbjuda den här datorn till Citedos kunder, säger Anna. Jag vill påstå att den sätter en ny standard.

På vilket sätt?
– Vi på HP jobbar ju med tre fokusområden när det gäller produktutveckling; Design, Säkerhet och Samarbete. Inom alla dessa tre områden tar den nya generationen Elitebooks stora steg. Det här är en produkt som är utvecklad för att verkligen briljera i det nya sättet att arbeta; med flexibla arbetsplatser, mycket möten, resor. Ett kraftpaket i en riktigt snygg, smart förpackning.

Kan du beskriva hur era fokusområden påverkat den nya datorn?
– Vi kan ju börja med det område som man först lägger märke till; designen. Ambitionen här är ju att skapa en formgivning som du och jag som privatpersoner skulle lägga märke till och välja i butikshyllan. Chassit är fräst ur ett stycke aluminium, skärmkanterna är tunna, det är riktigt bra skärmstyrka. Det här är en snygg premiumdator som är byggd för att tåla hård användning.

Hårdvarusäkring och elektroniskt skärmfilter
Säkerheten då? Hur har ni jobbat där?
– Varje uppkopplad enhet är ju en latent säkerhetsrisk, men den här datorn stänger dörren för hackare. Det börjar med en hårdvarusäkrad firmware med HP Sure Start Gen 4, som skyddar den allra djupaste delen av systemet. Det – och flerfaktorautentisering, bland annat med ansiktsigenkänning, ger ett riktigt bra skydd. Sedan finns naturligtvis en mängd funktioner som säkerställer att ingen stänger av några säkerhetsapplikationer.
– En smart detalj är också det som kallas SureView, ett elektroniskt privacyfilter för skärmen – som man aktiverar med en knapptryckning. Bra för alla som jobbar på tåg, caféer och andra landskap. Och när vi sitter på möten kanske vi inte vill att bordsgrannen ska se våra anteckningar, till exempel. Tryck på knappen och skärmen blir vit när man ser den från sidan.

Superljud för videokonferensen
Vi går över till funktionerna för samarbete – och eftersom vi på Citedo själva har byggt ett flexibelt kontor som är tänkt att inspirera till bra samarbete är utvecklingen på det här området spännande.
– HP har ju ett samarbete med Bang & Olufsen, berättar Anna Josefson. Det här sätter en extra guldkant på våra produkter. Ambitionen här har varit att bygga in minst lika bra ljud och mötesfunktioner som du annars måste ha puckar och extern ljudutrustning för att få. Och när jag lyssnar på datorn är det tydligt att vi har nått en helt ny nivå.
– Till att börja med är själva högtalarna riktigt bra, med en basnivå som ger den där distinkta känslan i samtalet. De sitter uppåtriktade och ger kristallklart ljud för videosamtal till exempel. Och så kan man slå på en 360-gradersmikrofon, som gör att man kan använda datorn som konferenstelefon, utan problem. Som grädde på moset har vi och B&O utvecklat ett nytt noice-cancelling filter, som lär sig bakgrundsljud och filtrerar bort dem – åt båda håll! Videokonferenser har ju ibland förknippats med viss teknisk frustration, men det här är verkligen ”plug and play”. Eller ”unplug and play”, eftersom batterierna håller så länge.

Dela artikeln:

Mer läsning

Vår bransch utvecklas ständigt, det gör vi också.

Våra två områden