Citedos favoritappar för sommaren

Digital stress? Nänä, inte alls. Sommarens bästa appar gör det istället enklare att få ut mer av ledigheten. Ta dig tid att kolla lite mindre i inboxen och botanisera bland de appar som ger lite guldkant åt livet.

Airbnb
Var du än befinner dig i världen kan du fixa privat, prisvärt boende på ett klick. Alla prisklasser och lägen. Den här revolutionerande tjänsten har många fans redan – och med all rätt. Digitalisering när den är som bäst.

Hygglo
Appen för dig som vill hyra sommarprylen (kajaken, moppen, släpet, gräsklipparen) istället för att köpa. Här lägger privatpersoner ut det som de kan tänka sig att hyra ut. Smart och billigt.

SR Play
Verkligen ingen nyhet, men att sträcklyssna på sommarpratare var som helst, när som helst är ju en riktig höjdare. Också bra för dig som vill följa favoritlagets matcher på distans.

Min soltid
Det här är en smart app från strålskyddsinstitutet som hjälper dig att hålla reda på hur länge du kan vara i solen utan att bli röd – var du än befinner dig i världen. Ta hand om sommarhuden!

Vivino
Vi gillar gott vin. Vem gör inte det? Och med den här appen kan du använda mobilkameran för att få recensioner från andra vinälskare. Alla årgångar, alla tillverkare – nästan. Rikta kameran mot etiketten, appen känner igen märket och ger dig direkt svar på om det är prisvärt eller inte.

YR
Eller hur?! Norrmännens väderapp visar alltid liiite bättre väder. Och om man tar ut segern, eller det fina vädret, i förskott får man ju njuta två gånger om prognosen slår in. Om den inte stämmer fick man ju i alla fall vara glad en gång.

Mindfulness Appen
Det finns många bra avslappningsappar där ute. Den här funkar fint, särskilt i premiumläge. Bra och enkla övningar för dig som behöver komma ner i varv efter en intensiv vår.

Endomondo
Perfekta appen för dig som istället vill komma upp i varv! Endomondo är en av de bättre löparapparna och ger bra coachning för löpare på alla nivåer, oavsett om du är en sådan som behöver lite extra push för att komma igång, eller om du ska slipa på dina personbästa.

Babbel
Lär dig ett nytt språk på semestern! Babbels språkkurser är superenkla att följa och appen känner själv av när du uttalar orden rätt. Också ett plus för den stämning som du bidrar med när du ligger och rabblar hälsningsfraser på perfekt grekiska på stranden i sommar.

Familjequiz
En riktigt bra tidsfördrivare under långa körpass på Autobahn (eller E4 för den delen). Quiz-appen kan användas av alla i bilen och frågorna anpassas efter spelarnas ålder. Kul, klurigt och perfekt för den tävlingsinriktade.

TripAdvisor
Även om en del rekommendationer kan tas med en nypa salt (viss källkritik kan ibland vara på sin plats) är det ju ändå helt otroligt att du kan vimsa in med din hyr-Fiat i vilken liten italiensk bergsby som helst och direkt få omdömen och vägbeskrivningar till de bästa matställena.

Första Hjälpen
Röda Korsets Första Hjälpen-app är inte så dum att ha med sig på sommarens äventyr. Du får snabbt svar kring hur du kan hantera ormbett, benbrott, skärsår och annat .

Dela artikeln:

Mer läsning

Vår bransch utvecklas ständigt, det gör vi också.

Våra två områden